OKULUMUZ TARİHÇESİ

OKULUMUZ TARİHÇESİ

28.06.2013 1253

Okulumuz 2012 yılında 10 şube, 220 öğrenci ve yaklaşık 20 öğretmen ile Fatih İmam Hatip Ortaokulu adıyla eğitim öğretim hayatına başlamıştır.

Öğrenci sayımızın artması ve yeni derslik ihtiyacı dolayısıyla Eylül 2014 – Haziran 2017 dönemleri arasında Fatih Ortaokulu binasının 6 dersliği okulumuz bünyesine katılmıştır. Her geçen yıl giderek büyüyen okulumuzda yeni dersliklere ihtiyaç artınca; Belediye Başkanımızın, Milli Eğitim Müdürlerimizin, Valiliğimizin destek ve katkıları ile okulumuzun ek bina inşaatı başlamıştır. 2017 yılında ek bina inşaatının tamamlanması ile, okulumuz bugünkü halini ve Canik İmam Hatip Ortaokulu adını almıştır.

Derslik sayısı 18'den 31'e yükselen okulumuz dersliklerin yanı sıra, 400 kişilik çok amaçlı salonu, 900 kişilik kız ve erkek öğrenci mescitleri, Kur'an-ı Kerim sınıfı, z-kütüphane, spor salonu, bilim sınıfı, bilgisayar sınıfı, teknoloji tasarım atölyesi, müzik sınıfı, resim sınıfı, satranç sınıfı gibi pek çok sosyal alan kazanarak yalnızca Canik'in değil ilimizin de en güzide okulları arasında yerini almıştır.

Canik ilçesinin en büyük ortaokulu olan okulumuzda öğrenci sayımız 695'e ulaşmıştır. Okulumuzda Müdür ve iki müdür yardımcısının yanısıra 53 öğretmenimiz, 3 yardımcı personelimiz görev yapmaktadır.

Öğrencilerimizin kendilerini her yönden geliştirebilmeleri için okulumuzda, haftanın 7 günü eğitim-öğretime çeşitli kurslarla devam edilmektedir. Öğrencilerimiz Türkçe, Matematik gibi genel kursların yanı sıra satranç, zeka oyunları, robotik kodlama, bağlama-ney, resim, Kur'an-ı Kerim, Arapça, hentbol, futsal gibi pek çok alanda da kurslara katılabilmektedir. Ayrıca okulumuzda her yıl bilim şenliği düzenlenmektedir.

Okulumuzda; 2018 yılında valilik onayı ile Yabancı Dil (İngilizce) ağırlıklı sınıf uygulamasına geçilmiş, 2021'de  bu durum Din Eğitimi Genel Müdürlüğü tarafından onaylanmış ve okulumuz Yabancı Dil (İngilizce) ağırlıklı sınıf uygulaması yapan Canik'te ilk ve tek, Samsun'da  on İmam Hatip Ortaokulundan biri olmuştur

Kadim Geçmişten Onurlu Geleceğe, Değerleriyle Yürüyen Bir Nesil yetiştirmeyi arzuladığımız okulumuzda akademik, sosyal, kültürel, sanatsal faaliyetlere yer verilirken, en çok önem verdiğimiz alanlardan biri de manevi eğitimdir. Sahip olduğumuz güzel ve büyük mescitlerde her gün öğle namazlarını ve Cuma namazlarını kız ve erkek öğrencilerimizle beraber cemaat halinde kılmaktayız. Zaman zaman mahallemiz Gaziosmanpaşa Merkez Camii'nde sabah namazı buluşmaları yapmakta, cami cemaatiyle bir araya gelmekteyiz. Müfredat programının yanı sıra Kur'an-ı Kerim derslerinde ayet, Siyer-i Nebi derslerinde hadis ezberleri yaptırılarak din eğitimini sağlam temeller üzerine oturtmaya çalışmaktayız. 400 kişilik konferans salonumuzda öğrencilerimizin kültürlenmelerine katkı sağlayacak birbirinden güzel programlar gerçekleştirmekteyiz.